Krajiny

Zobraziť všetky »

Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Izrael - Jordánsko

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300775
Cena od: 2 459 €
Príplatky od: 249 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.10.2024 11 dní First Minute 2 459 € +249 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Skvelá cesta po histórii civilizácie. Najvýznamnejšie židovské pamiatky a novodobé divy sveta ako Petra, rímske klenoty architektúry, púšte i beduíni.


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do Tel Aviv. Po prílete transfer do Jeruzalemu, nocľah.

2: JERUZALEM
Zoznámenie sa s najzaujímavejšími miestami Jeruzalemu - svätého mesta troch významných svetových náboženstiev - judaizmu, kresťanstva a islamu. Navštívite Chrámovú horu so Skalným chrámom a mešitou El-Agsá. Nezabudnuteľný pohľad na mesto sa otvorí z Olivovej hory, názov získala podľa olivovníkov, ktoré ju skrášľujú. Olivetská (Olivová) hora je veľmi uctievaným miestom, je spájaná s koncom Ježišovho pozemského života a s jeho nanebovstúpením. Neďaleko vrcholu je kostol Páter Noster, ktorého názov odkazuje k najznámejšej kresťanskej modlitbe. Túto modlitbu si tu môžete prečítať aj v češtine. Na úpätí hory je tajomná Getsemanská záhrada, kde je možné vidieť najstaršie olivovníky na svete. Návrat do hotela, nocľah v Jeruzaleme.

3: BETLEHEM - JERUZALEM - HORA SION
Dnes sa najskôr vydáte do Betlehema, navštíviť Chrám Narodenia Pána, ktorý je postavený nad jaskyňou, kde sa údajne narodil Ježiš Nazaretský. Popoludní pokračuje prehliadka Jeruzalemu, prejdete Krížovou cestou k chrámu Božieho hrobu. Do Múru nárekov, najsvätejšieho miesta Židov, môžete vložiť svoje želanie. Prechádzka po "poslednej ceste" na vrch Sión, návšteva hrobky kráľa Dávida. Nocľah v Jeruzaleme.

4: CAESAREA - NAZARETH - TIBERIAS
Prejazd k vykopávkam starobylého Caesarea, kde okrem iného uvidíte Hippodrom, divadlo a akvadukt z čias rímskych a byzantských. Pokračujete návštevou Káne Galilejskej, tu Ježiš vykonal svoj prvý zázrak, ďalej Vás cesta zavedie do Nazaretu, domova Márie a Jozefa. Prehliadka baziliky Zvestovania, ktorá stojí na mieste, kde podľa biblického príbehu zvestoval archanjel Gabriel Panne Márii, že počne syna. Prejazd do mesta Tiberias, nocľah.

5: GOLANSKÉ VÝŠINY – HORA BLAHOSLAVENSTVA – TABGHA – CAPERNAUM
Dnešný výlet začnete vyhliadkovou cestou po Golanských výšinách. Návšteva jedného z najznámejších izraelských vinárstiev Château Golan, ktoré produkuje viac ako milión fliaš toho najkvalitnejšieho vína za rok. Prehliadka vinárstva s degustáciou a ochutnávkou miestnych syrov. Navštívite horu Blahoslavenstiev, kde Ježiš Kristus predniesol povestné kázne. Ďalej si obhliadnete Tabgha, tu Ježiš z dvoch chlebov a piatich rýb zázrakom dokázal nasýtiť davy hladujúcich. Nasleduje zastávka pri zrúcaninách Capernaum, miesta, ktoré Ježiš urobil svojím domovom potom, čo opustil Nazareth a prezriete si pozostatky starovekej synagógy, v ktorej kázal. Návrat do Tiberias, nocľah.

6: YARDENIT – JERASH – AMMÁN
Pred prejazdom do Jordánska sa ešte krátko zastavíte pri Yardenit, hlavnom mieste krstov na rieke Jordán. Po vybavení colných a pasových formalít sa vydáte na prehliadku vykopávok grécko-rímskeho mesta Jerash, ktorému sa tiež hovorí "Pompeje Stredného východu". Iste budete ohromení stĺporadím hlavnej ulice Cardo, Oválnym námestím z 1. stor. n.l., trhoviskom Agora, monumentálnym chrámom bohyne Artemis či slávnou bránou. V meste sa nachádza aj amfiteáter, z ktorého najvyššej časti sa otvára nádherný výhľad, ktorý Vám ešte len priblíži mohutnosť tohto starovekého sídla. Prejazd do Ammánu, ubytovanie v hoteli, nocľah.

7: AMMÁN – MŔTVE MORE – AMMÁN
Prehliadka hlavného mesta Ammán, predtým nazývaného tiež Philadelphia. Je to mesto kontrastov, kde sa snúbia pamiatky staroveku s modernou architektúrou a býva často označované za "biele mesto". Je domovom najväčších mešít na Strednom východe, Národného múzea, monumentálnej citadely, starej Agory, amfiteátra, kráľovského paláca a ďalších historicky zaujímavých pamiatok a tiež nádherného moderného zaveseného mosta, ktorý sa klenie nad údolím nad mestom. Popoludní výlet k najnižšiemu bodu našej planéty, k Mŕtvemu moru. Návrat do Ammánu, nocľah.

8: MADABA - HORA NEBO - SHOBAK - PETRA
Prejazd do malebného mesta Madaba, nazývaného tiež mestom mozaík, ktorých je v miestnych kostoloch nespočetne veľa. Najvýznamnejšou z nich je mapa Svätej zeme a okolia, ktorá pochádza zo 6. storočia a ktorá sa skladá z 2 miliónov kamienkov. Pokračujete na horu Nebo, kde zomrel a mal by byť aj pochovaný Mojžiš. Ďalšou zastávkou bude mohutný križiacky hrad Shobak. Príchod do Petry, ubytovanie v hoteli, nocľah.

9: PETRA
Celodenná prehliadka nabatejského skalného mesta Petra, ktoré sa považuje za jeden z divov sveta. Toto bývalé hlavné mesto bolo vytesané priamo do skál počas 5. až 1. stor. pred n.l. a následne zabudnuté na takmer 1.000 rokov. Prechádzka Vás povedie úzkymi priesmykmi a previsnutými skalami, okolo Kráľovskej hrobky, pohrebných a obetných miest, ďalej si prezriete pokladnicu Chazna alfirawní, ktorá je symbolom tohto miesta a rímske divadlo. Návrat do hotela, nocľah v Petre.

10: WADI RUM – AQABA – AMMÁN
CDnes Vás čaká výlet terénnymi autami do púštnej rezervácie Wadi Rum. Tunajšia púštna krajina, z ktorej vystupujú skalné veže, skalné brány, rokliny a tiesňavy, je fascinujúcim miestom. Prejazd do Aqaba, jediného jordánskeho prímorského mesta. Možnosť kúpania a odpočinku na pláži alebo výlet loďou ku koralovým útesom (fakultatívne za príplatok). Návrat do Ammánu, ubytovanie v hoteli, nocľah.

11: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Transfer na letisko, odlet a prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: bakšišné a prepitné pre miestneho sprievodcu a šoféra (cca 30,- USD) sa berie ako povinnosť klienta.

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 14 osôb.

Zmena programu vyhradená.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z/do Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
10 x nocľah v hoteloch kategórie 3* s polpenziou
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK
obed v areáli mesta Petra

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 249,- EUR
poplatok na hraniciach v Jordánsku cca 30,- USD
fakultatívne výlety a vstupy
bakšišné a prepitné*
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk