Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Egypt - Káhira, oáza Siwa a pobyt pri mori v Marsa Matruh

Destinácia: Egypt
Kód zájazdu: 1336745
Cena od: 1 598,80 €
Príplatky od: 0 €
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

21.09.2024 8 dní First Minute 1 598,80 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Egypt, krajina faraónov a mnohých božstiev. Pozývame Vás do Káhiry, najľudnatejšieho mesta v Afrike. Navštívime tajomnú oázu Siwa, kde si užijeme safari na džípoch, okúpeme sa v slanom jazere, budeme sa túlať po trhoch v Marsa Matruh, navštívime soľnú jaskyňu a  oddýchnemesi na nádherných plážach neobjaveného letoviska Marsa Matruh.


Program:
1. deň:
Z Bratislavy odletíme do egyptského letoviska Marsa Matruh, ktoré je nazývané aj "egyptským Karibikom". Marsa Matruh je vzácnou kombináciou vzťahu tradičného života a dynamicky sa rozvíjajúceho sa letoviska. Je rajom, kde sa nachádzajú nádherné široké pláže s bielym pieskom a azúrovým morom. Ubytujeme sa v hoteli a začneme si užívať relax.

2. deň:
Dnes na nás čaká hlavné mesto. Egypt je považovaný za kultúrne centrum arabského sveta a Káhira za jeho kolísku. Je hlavným mestom Egypta a zároveň najväčším a najľudnatejším mestom Afriky a Stredného Východu. Žiadna návšteva Egypta sa nazobíde bez návštevy pyramíd. Tieto egyptské stavby sú opradené tajomstvom a súčastní návštevníci ich považujú za rovnako očarujúce ako ľudia v staroveku. K najnavštevovanejším patria pyradmídy v Gize, ktoré ležia neďaleko hlavného mesta. Najznámejšia je Cheopsova pyramída, stará 4400 rokov a vysoká 138 m. Neobídeme ani známu veľkú Sfingu, ktorej záhadu egyptológovia nerozlúštili do dnešných čias. Dozvieme sa záhady výroby parfémov a starovekých papyrusov a svoje brány nám otvorí Egyptské múzeum. Tu budeme mať môžnosť obdivovať viac ako 100 000 artefaktov z rôznych období Egypta. Deň v hlavnom meste zakončíme krátkou plavbou na lodičke po rieke Níl.

3. deň:
Relax na pláži s all inclusive.

4. deň:
Dnešný deň sa pozrieme do oázy Siwa, ktorú obývajú berberské kmene, konkrétne etnikum Siwa. Mesto Siwa je obklopené stovkami kilometrov suchej saharskej púšte. Oáza je plná idylických palmových hájov a je miestom, kde sa nachádzajú stovky prameňov. Jej poloha, ďaleko od civilizácie, umožnila berberskej kultúre, aby ostala izolovaná do dnešných čias. Jedná sa o jedno z naizolovanejších miest nielen v Egypte, ale i na celom svete. Pozrieme si Gabel el Mawta - Horu mŕtvych, kde sa nachádza pohrebisko z čias starovekého Egypta, Grécka a Ríma, zvyšky chrámu boha Amona, kde bol aj Alexander Veľký, Kleopatrino jazero a uchváti nás hora Dakour.

5. deň:
Voľno na pláži.

6. deň:
Relax na pláži alebo možnosť fakultatívneho výletu do bájnej Alexandrie. Vydáme sa objavovať Alexandriu, slávne mesto založené vodcom Alexandrom Veľkým. Tu objavíme krásy helenistickej stredomorskej kultúry. Navštívime slávne katakomby Kom El Shuqquafa, Pompeiov stĺp z vonkajšej strany a citadelu Quitbay z vonkajšej strany, miesto, kde stál staroveký a slávny maják. Po obede navštívime novú Alexandrijskú knižnicu a nakoniec sa zastavíme pri talianskej svätyni ELALAMEIN.

7. deň:
Relax na pláži. V popoludňajších hodinách sa vyberieme do mesta Marsa Matruh, kde nasajeme miestny kolorit na tradičnom trhu, kde si budeme môcť zakúpiť korenie, vynikajúci ibiškový čaj a večer si oddýchneme v soľnej jaskyni.

8. deň:
Náš výlet sa pomaly končí. Pred nami je už len transfer na letisko a odlet do Bratislavy.

Ubytovanie:
4* hotel

Stravovanie:
All inclusive (neplatí počas výletov).

Doprava:
Letecká z Bratislavy.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy. Miestne transfery. 7x ubytovanie 4* hoteli s all incusive. Výlety - Káhira, oáza Siwa, Marsa Matruh city tour, soľná jaskyňa. Vstupy. Vstupné vízum. Sprievodca CK STAUR a miestny sprievodca.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 50 USD/ osoba (platí sa na mieste sprievodcovi). Cestovné poistenie.

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk