Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Malta - ostrov slnka a Maltézskych rytierov - 4 dni

Malta 2 Malta 3 Malta 4 Malta 1
Destinácia: Malta
Kód zájazdu: 1328653
Cena od: 539 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

23.05.2024 4 dni Last Minute 539 € +0 € odlet: Bratislava letecká
13.06.2024 4 dni First Minute 539 € +0 € odlet: Bratislava letecká
27.06.2024 4 dni First Minute 539 € +0 € odlet: Bratislava letecká
19.09.2024 4 dni First Minute 539 € +0 € odlet: Bratislava letecká
10.10.2024 4 dni First Minute 539 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Súhrn zájazdu:
Načerpajte energiu na slnečnej Malte aj v zimných mesiacoch. Najlepšie obdobie pre spoznávanie ostrova je práve zima a jar, kedy na ostrove je príjemné počasie a ostrov nie je preplnený turistami.  Navštívte s nami krajinu s úžasnou južanskou atmosférou, temperamentom a zábavou - ostrov večného slnka Maltu. Navštívime a objavíme zaujímavé historické mestá, hlavné mesto Valletu, presvedčíme Vás, že more môže mať nádhernú tyrkysovú farbu, pochutnáme si na typickej kuchyni s nezameniteľnou chuťou korenín. Malta je tá ideálna destinácia, kde Vám vieme splniť mnohé sny.

Program zájazdu:
1. deň:

Odlet z Bratislavy. Prílet na Maltu.  Z mestečka Sliema, ktorá sa stala modernou metropolou, a nachádzajú sa tu uličky s obchodmi známych značiek, sa presunieme ho hlavného mesta. A keďže maltský rytieri sa pohybovali loďami, my urobíme to isté. Presunieme zo loďkou zo Sliemy do prístavu Marsamxett vo Vallette. V 7. najmenšom hlavnom meste sveta budeme vdychovať rytiersku atmosféru s doplnkami anglickej kolónie na každom rohu. Uvidíme protestantskú katedrálu, posledné rytierske divadlo v Európe, ktoré stále funguje, prejdeme cez najužšiu uličku Valletty, s pozostatkami anglických barov z vojnovej éry. Prehliadka katedrály Sv. Jana, ktorá je vyhlásená za najdrahšiu a najkrajšiu katedrálu na svete. Nasledovať bude individuálne voľno. Deň zakončíme 5D kinom, kde v krátkom filme spoznáme kto sú Malťania a čím všetkým si prešli v minulosti. Deň zavŕšime prehliadkou horných záhrad, z ktorých budeme obdivovať najkrajší prirodzene vytvorený pristav Európy. Transfer na ubytovanie v príjemnej dovolenkovej štvrti v blízkosti mora. Nocľah.  


2. deň:

Po raňajkách výlet na susedný ostrov Gozo. Prijemná 20 minútová plavba okolo ostrova Comino, kde B. Pitt natáčal Helenu z Troje. Prehliadka ostrova. Prvá zastávka bude pri megalitickom chráme Ggantija najstaršia kamenná voľne stojaca stavba na svete. Neskôr ochutnáme typické pochúťky ostrova a obdivovať budeme zručnú prácu gozitaniek pri vytváraní krajok. Individuálne voľno. Možnosť ochutnať tradičné jedlá. Presun na mystické miesto Dwejra, kde sa prevezieme na typických loďkách z vnútorného mora cez 60m dlhý kamenistý tunel do otvoreného mora. Oči dráždiaca modrá farba sa bude pred vami odrážať od koralov a útesov. Záver dňa na Goze strávime v centre v hlavnom meste, kde za pozornosť stojí stará Citadela, z ktorej je výhľad o ktorom snívajú filmári celého sveta. Trajektom sa presunieme späť na Maltu. Návrat na ubytovanie, nocľah.  


3. deň:

Raňajky. Celodenný oddychový pobyt na nádherných plážach Malty. Možnosť návštevy ostrova Comino, Modrej lagúny, Malta National Aquarium a mnoho iného čo nám tento jedinečný ostrov ponúka. Ostrov tiež ponúka možnosť potápania a spoznania podvodného sveta. Nocľah.  


4. deň:

Po raňajkách začneme náš deň návštevou severnej časti ostrova a zastavime sa v mestecku Mellieha, kde navštívime kaplnku v ktorej budeme obdivovať unikátnu maľbu od apoštola Lukáša z r. 60 n.l. Zastavime sa na výhlad na Melliehu pláž, dedinku Pepka Namornika, kde v r. 80 tich sa natáčal hraný americký muzikál a navštívime pláž Golden Bay a Ghaj Tuffieha. Pokračujeme do dedinky Mgarr, kde budeme obdivovať záhadné koľaje o ktorých píše Danniken vo svojich knihách. Na obed sa zastavime v typickej jedálni, kde za malú cenu dávaju veľké porcie. Po obede pokračujeme do mesta Mosta, kde navštívime kostol s 3. najväčšou kupolou v Európe. Nasledovať bude mesto Mdina. Toto vznešené mesto nás privíta so svojimi kúzelnými uličkami a atmosférou a z hradieb budeme obdivovať výhlad na Maltu, navštívime tradičné miestne dielne, kde uvidíme sklársku a hrnčiarsku výrobu produktov. Posledný bod programu budú útesy Dingli a ostrov Fifla z diaľky, pohľadom na ktorý sa rozlúčime s maltskými ostrovami a ich neuveriteľnou históriou pred odchodom na letisko. Toto vsetko pod dohľadom našej licencovanej a skúsenej sprievodkyne, bez ktorej by ste Maltu možno len videli ale určite nespoznali.  Transfer na letisko. Odlet do Bratislavy.

Informácie o zájazde:
Cena  1 osobu zahŕňa:

- letecká doprava Bratislava - Malta - Bratislava, vrátane letiskových poplatkov - 3 x ubytovanie v hoteli s vlastným sociálnym zariadením WC a sprcha na izbe - kategória min. 3* - 3 x raňajky - služby kvalitného sprievodcu  - poistenie insolventnosti CK - príručná batožina 40 x 20 x 25 cm 


V cene nie je zahrnuté:

- doprava na Malte cca 70  EUR / osoba - pobytová taxa - platba na mieste cca 5 € /os./noc Nepovinné príplatky: - transfer z letiska z Bratislavy do Viedne - cca 16 €/ osoba - komplexné cestovné poistenie - možnosť zabezpečiť v CK - 4,40 € / osoba /deň - príplatok za jednolôžkovú izbu 180 €/os/zájazd (povinné pri obsadení izby jednou osobou) - príručná batožina 55 x 40 x 20 cm - 10 kg - cca 46 eur  - vstupy do pamiatok – odporúčané vreckové cca 30 € katedrála sv.Jána Krstiteľa - cca 10 € / osoba, - Celodenný fakultatívny výlet na ostrov GOZO aj s trajektom - cca 42 € / osoba - Hagar Qim - cca 10 € / osoba CK si vyhradzuje právo zmeny programu vzhľadom na aktuálne okolnosti na mieste zájazdu. V prípade záujmu môže klient absolvovať individuálny program. Sprievodca nesprevádza klientov vo vnútri pamiatok.

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk