Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Srí Lanka, čajové plantáže, safari a tropické pláže

Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1316250
Cena od: 1 890 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

28.11.2024 12 dní First Minute 1 890 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte perlu Indického oceánu – rozmanitú Srí Lanku obklopenú neutíchajúcim oceánom. Čakajú na vás čajové plantáže, tropické pláže, budhistické chrámy, safari, nedotknutá príroda. Spoznáte domorodú kultúru, históriu a tajomstvo cejlónskeho čaju, ochutnáte čerstvé mango, papáju, exotický mix chutí a zažijete jednoduchý, ale svojim spôsobom šťastný život miestneho obyvateľstva.

Program :
1.deň:

odlet na Srí Lanku.


2.deň:
prílet na Srí Lanku, presun do hotela. Možnosť kúpania alebo relax na pláži. Individuálny program. Večera.

3.deň:
po raňakách sa presuniete do posvätného miesta Dambulla, do najväčšieho a najzachovalejšieho jaskynného chrámového komplexu, ktorý je ikonickou srílanskou pamiatkou. V piatich oddelených jaskyniach je asi 150 nádherných sôch a malieb Buddhu a predstavujú jedny z najvýznamnejších a najkrajších náboženských diel Srí Lanky. Odchod na hotel. Večera.

4.deň:
po raňajkách vás čaká jeden z najslávnejších monumentov Srí Lanky – gigantická skala Sigiriya, vytvorená z magmy vyhasnutej sopky. Skala dostala pomenovanie podľa veľkej sochy leva, z ktorej sa dnes už zachovali len majestátne laby. Na vrchole skaly bol vybudovaný komplexný systém palácov, nádrží na vodu a opevnení, ktoré bolo podľa legendy vybudované kráľom Kashyapu, ktorý sa potom, čo zavraždil otca, usídlil na skale a kruto vládol krajine dlhých 18 rokov. Kashyapov brat Magallan chcel pomstiť otcovu smrť a povolal početnú armádu. Kashyapu v strachu zo zatknutia spáchal samovraždu. V skutočnosti tu stál o niekoľko storočí budhistický kláštor. Popoludní čaká na vás safari na džípoch. Vydáte sa do národného parku Minneriya, ktorý je jedným z najlepších miest v krajine, kde je možné pozorovať slony, ostatné divoké zvieratá a krásnu prírodu. Odchod na hotel. Večera.

5.deň:
po raňajkách sa môžete tešiť na okúzľujúce voňavé záhrady korenia v Matale. Práve tu sa dozviete o liečivých účinkoch byliniek, korenia a rastlín ako je kakao, vanilka, škorica, klinčeky, koriander, káva, muškátový oriešok, aloe vera,... Neďaleko uvidíte aj hinduistický chrám Muthumariamman (Matale chrám). Veže sa pýšia stovkami detailných sôch v bohatej farebnej mozaike. Presuniete sa do hlavného mesta kultúry ostrova do Kandy, ktoré je pre Sinhálcov najsvätejšie miesto na ostrove. Nachádza sa tu Chrám posvätného zubu, svätyňa, o ktorej sa hovorí, že ukrýva zub samotného Budhu. V Kandy nájdete aj príjemnú starú štvrť, jazero v centre, v okolí niekoľko múzeí, nádhernú botanickú záhradu a môžete tu objaviť aj ďalšie množstvo úchvatných starovekých chrámov.

6.deň:
po raňajkách bude prvou zastávkou prekrásna botanická záhrada Peradeniya, ktorá bola kedysi vyhradená výlučne len pre členov kráľovskej rodiny. Peradeniya je najväčšou a najpôsobivejšou botanickou záhradou na Srí Lanke. Nájdete tu množstvo exotických stromov a kvetín, zaujímavú zbierku orchideí, stromoradie paliem, 40 metrov vysoký bambus, obrovský figovník a stovky opíc. Po návšteve záhrady sa vydáte do jednej z najčarovnejších častí ostrova – Nuwara Eliya so svojou špecifickou atmosférou a s množstvom čajových plantáží. Práve tu sa dozviete ako sa čaj pestuje a spracováva. Nebude chýbať ani ochutnávka čaju a v miestnej výrobni čaju si budete môcť aj originálny cejlónsky čaj zakúpiť. Nuwara Eliya prezývajú aj „malé Anglicko“, má vzhľad britskej dedinky so záhonmi ruží, domy z koloniálneho obdobia, pekne udržiavané živé ploty a upravené záhrady. Budete mať pocit, že ste kdekoľvek len nie na Srí Lanke. Nuwara Eliya má dokonca najchladnejšie počasie na ostrove a obklopujú ju nádherné kulisy hôr, vodopády a čajové údolia. Vo večerných hodinách príchod na hotel. Večera.

7.deň:
po raňajkách návšteva slávneho kultového mosta 9 Arch Bridge (Most deviatich oblúkov) s tunelom medzi stanicami Ella a Demorada. Most bol vybudovaný za pomoci tehál, skál a cementu bez použitia železa v roku 1921. Most je 91 metrov dlhý a 24 metrov vysoký.

8.deň:
po raňajkách si pozriete pobrežné mesto Galle, ktoré je domovom desiatok umeleckých galérií, osobitých obchodíkov, butikových kaviarní. Galle je skutočný klenot zapísaný v UNESCO. Nájdete tu holandskú architektúru s tropickým prostredím, exotický starý obchodný prístav, starodávne mešity, kostoly, honosné sídla... Vo večerných hodinách odchod na hotel. Večera.

9.deň:
po raňajkách celodenný oddych na pláži, alebo indivudálny program.

10.deň:
po raňajkách celodenný oddych na pláži, alebo indivudálny program.

11.deň:
po raňajkách oddych na pláži, neskôr presun na letisko od odlet do Viedne.


12.deň:
prílet do Viedne.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Colombo - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby sprievodcu počas celého zájazdu
10 x hotelové ubyt. v kategórii 3* a 4*
10 x polpenzia
1 x príručná batožina do 7 kg ( 35 x 20 x 20 cm )
1 x podpalubná batožina do 20 kg
poistenie insolventnosti CK
JE POTREBNÝ CESTOVNÝ PAS !!!

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 8,10 € / deň
vstupné víza - cca 35 €
transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
príplatok za jednolôžkovú izbu - 40 € / osoba / noc
privátna doprava - cca 130 USD / osoba ( záleží od počtu cestujúcich osôb )
vstupy - cca 90 USD
povinný bakšiš miestnemu sprievodcovi a vodičom - 35 USD 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk