Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Bukurešť a rumunské prírodné unikáty

Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť, budova parlamentu Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť, víťazný oblúk Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Buzau, bahenné sopky Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Draculov hrad Bran Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Draculov hrad Bran Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Buzau, bahenné sopky Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, jazero Ursu Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, soľná baňa Salina Praid Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, soľná baňa Salina Praid Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Sovata Poznávacie zájazdy , Bukurešť a rumunské prírodné unikáty, Bukurešť, budova parlamentu
Destinácia: Rumunsko
Kód zájazdu: 1316150
Cena od: 365,75 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

14.09.2024 5 dní Last Minute 365,75 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Tí, ktorí ho navštívili si kladú otázku, prečo až teraz. Tajuplné Rumunsko nadchne každého cestovateľa a učaruje svojou bohatou históriou a nezabudnuteľnou atmosférou. Výnimočné miesta opradené povesťami, hrad Bran, nedotknutá príroda a hlavné mesto Bukurešť. Spoznajte s nami krajinu prekvapení.


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky

 

Temešvár - Sovata - Salina Praid - Brašov - Bran - Buzau - Bukurešť


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, popoludní príchod do mesta Temešvár, krátka prehliadka mesta a jeho najvzácnejších pamiatok: Námestie Slobody a najväčší Katedrálny chrám Troch hierarchov, Štátna opera, Námestie najsvätejšej trojice s Katedrálou sv. Juraja a Srbskou pravoslávnou katedrálou. Po prehliadke presun do mesta Sovata, známeho kúpeľného mesta pri jazere Ursu. Ubytovanie, nocľah.

2. deň - po raňajkách prehliadka kúpeľného strediska Sovata, známeho vďaka unikátnemu slanému heliotermálnemu jazeru Ursu /Medvedie jazero/. Voda v jazere má terapeutické účinky pre gynekologické problémy, silné reumatické bolesti, periférny nervový systém a poúrazové motorické onemocnenia. Jazero vzniklo v roku 1875 vďaka geologickým dejom, a vďaka tomu sa Sovata na konci 19. storočia stala najznámejšími rumunskými kúpeľmi. V medzivojnovom období bola najvštevovaná i kráľovskou rodinou. Voľno na kúpanie, alternatívne prechádzka po náučnom chodníku okolo Medvedieho jazera, kde môžete vidieť menšie jazierka so slanou vodou, pramene, soľnú skalu vyčnievajúcu zo zeme a iné. V poobedňajších hodinách odchod do neďalekého mestečka Praid, známeho svojou soľnou jaskyňou Salina Praid, ktorá údajne obsahuje 3 miliardy ton soli. Nachádza sa v európskej "soľnej zóne" a je jednou z najväčších soľných baní v Európe. V 60. rokoch 19. storočia sa baňa začala využívaťna liečebné účely a dnes sem prichádzajú tisíce ľudí, aby podstúpili speleoterapiu alebo soľnú liečbu. Speleoterapia v bani je veľkým lákadlom, návštevníci majú k dispozícii bazén, vírivky, biliardové stoly, knižnice, kaviarne, reštauráciu, galériu vín, soľné kúpele a podzemnú zelenú zónu pre deti. V podvečerných hodinách odchod do Brašova, nocľah.

3. deň - po raňajkách návšteva hradu Bran, najznámejšej rumunskej pamätihodnosti, známej ako Drakulov hrad, ktorý je historicky spätý s hlavnou postavou románu írskeho spisovateľa Brama Stockera. Autorovi bola s najväčšou pravdepodobnosťou predlohou skutočná postava, valašské knieža Vlad Tepeš "Dracula", ktorý sa zapísal do histórie Rumunska krvavým písmom. Už jeho priezvisko Tepeš, v preklade Napichovač, mnohé napovie. V poobedňajších hodinách pokračovanie v ceste do botanicko-geologickej rezervácie Buzau, kde sa nachádzajú jedinečné bahenné sopky, vysoké aj niekoľko metrov, ktoré vznikajú pôsobením erupcie bahna a prírodných plynov z hĺbky 3 000 metrov pod zemou. V podvečerných hodinách odchod do hlavného mesta Rumunska, Bukurešť. Ubytovanie, nocľah.

4. deň - po raňajkách celodenná prehliadka hlavného mesta Bukurešť, ktorému sa hovorí aj " Paríž východu " a mesto fontán. Mohutná vládna budova, Ceausescov palác, v ktorej sídli rumunský parlament, je po americkom Pentagone druhá najväčšia administratívna budova na svete. Jej dĺžka je 270 m a šírka 240 m. Staré mesto, Cismugiu park - najväčšia oddychová zóna Bukurešti, Kostol sv. Antona, najznámejšia ulica Viktoriei s množstvom múzeí, Palác sporiteľne, ortodoxný kláštorný Stavropoleos, pasáže Macca a Villacrose, Athenaeum - sídlo filharmónie, Víťazný oblúk.

Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

5. deň - príchod domov v popoludňajších hodinách. 


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie  KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 70 EUR/os. (platba na mieste v RON). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 120 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 180 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Bukurešť | Temešvár | hrad Bran | Salina Praid

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk