Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Maroko

, Letecký poznávací zájazd, Maroko, púšť , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Fez , Letecký poznávací zájazd, Maroko. Marakéš , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Casablanca , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Casablanca , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Casablanca , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Casablanca , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Rabat , Letecký poznávací zájazd, Maroko, bazár , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Ait Ben Haddou , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Ait Ben Haddou , Letecký poznávací zájazd, Maroko. Marakéš , Letecký poznávací zájazd, Maroko, bazár , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Casablanca , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Rabat , Letecký poznávací zájazd, Maroko. Marakéš , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Erfoud , Letecký poznávací zájazd, Maroko. Marakéš , Letecký poznávací zájazd, Maroko, bazár , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Casablanca , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Rabat , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Ait Ben Haddou , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Rabat , Letecký poznávací zájazd, Maroko, púšť , Letecký poznávací zájazd, Maroko, Ouarzazate , Letecký poznávací zájazd, Maroko, mapa , Letecký poznávací zájazd, Maroko
Destinácia: Maroko
Kód zájazdu: 1309468
Cena od: 1 399,50 €
Príplatky od: 240 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.10.2024 8 dní Last Minute 1 399,50 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Maroko objavuje čoraz viac turistov a dôvod je jasný. Je to prekrásna krajina dýchajúca históriou a kultúrou. My si prejdeme počas poznávacieho zájazdu Casablancu ako centrum obchodného života v krajine s maurskou architektúrou, hlavné mesto Rabat, kde sa nachádzajú hradby a záhrady kráľovského paláca, zdoláme pohorie Severný Atlas a prejdeme do vnútrozemia s dychberúcimi scenériami. Nevynecháme ani Erfoud, El Kelaa, či Marrakéš. Kráľovské mestá a magickú púšť budete mať s Turancarom zvládnuté na jednotku.

Ubytovanie: 7x ubytovanie
Stravovanie: 7x polpenzia


Agadir - Casablanca- Rabat - Fez - Erfoud - Merzouga - Todra - El Kelaa - Ouarzazate - Ait BEn Haddou - Tizi n´Tichka - Marrakéš


PODMIENKY VSTUPU DO KRAJINY


Doprava:
letecká

Program:

1. deň – prílet do Agadiru, transfer do hotela, ubytovanie a večera.

2. deň – raňajky, odchod do obchodného centra Maroka, ktorým je mesto na pobreží Atlantického oceánu – Casablanca. Založili ho Francúzi a dnes je jeho architektúra zmesou moderného, art deco a tradičného maurského štýlu. Návšteva centrálneho trhu, impozantná mešita Hassana II., ktorá je najväčšou mešitou na africkom kontinente a veľkosťou prevyšuje aj Katedrálu sv. Petra vo Vatikáne. Zastávka na pláži La Corniche. Ubytovanie, večera.

3. deň – raňajky. Presun do hlavného mesta Maroka Rabatu. Možnosť vidieť hradby kráľovského paláca, ako aj priestranné a nádherné záhrady. Prehliadka mauzólea Mohameda V. a pozostatky veže Hassana II. Presun do najstaršieho a najvýznamnejšieho zo štyroch kráľovských miest Maroka, Fezu. Nahliadnutie do garbiarskych jám, ktoré sa rozkladajú priamo v centre na ploche viac ako 4 hektáre. Zastávka v Madrase Attarine, ktorá ako mnoho iných madras slúžila na vzdelávanie mladých islamských chlapcov. Ubytovanie, večera.

4. deň – raňajky, prechod cez pohorie Stredný Atlas do vnútrozemia – cesta lemovaná úrodnými údoliami a cédrovými lesmi, až po drsné skalnaté scenérie. Oblasť obývaná nomádskymi pastiermi. Príchod do mesta Erfoud, ktoré si dodnes zachováva ráz skutočného arabského mesta. Presun do dedinky Merzouga, v ktorej blízkosti sa nachádza jedno z najznámejších púštnych morí alebo dunových polí – Erg Chebbi. Jazda na koráboch púšte, tradičný mätový čaj a jeden z najkrajších západov slnka. Ubytovanie, večera.

5. deň – pôsobivý východ slnka, plný meniacich sa farieb pieskových dún a hry tieňov, raňajky. Návrat do Erfoudu, odchod ku kaňonu Todra, cestou lemovanou oázami a početnými kasbami, opevnenými hradmi a citadelami so štvorcovým pôdorysom bez vonkajších okien, až do mesta Ouarzazate. Zastávka v El Kelaa, známom najmä vďaka festivalu ruží, ktorý sa tu každoročne organizuje. Ubytovanie a večera.

6. deň – raňajky, Ouarzazate bolo kedysi križovatkou pre afrických obchodníkov, návšteva neďalekej berberskej dediny Ait Ben Haddou, ktorá je dnes zapísaná na zozname UNESCO a natáčalo sa v nej niekoľko filmov, prehliadka exteriérov filmového štúdia. Cesta pohorím Atlas, zastávka vo výške 2260 m n. m. v priesmyku Tizi n’Tichka s panoramatickým výhľadom. Príchod do Marrakeša, ubytovanie, večera.

7. deň – raňajky, celodenná prehliadka „Červeného mesta“ s pulzujúcim námestím Džáma Al Fna, mešitou Koutoubia, palácom Bahia a rôznorodými trhmi a trhoviskami, ktoré každého pohltia fascinujúcou farebnosťou a jedinečnou atmosférou. Odchod do Agadiru, ubytovanie, večera.

8. deň – raňajky, podľa časových možností prehliadka Agadiru. Odlet.


V cene je zahrnuté:
7x ubytovanie 4* hoteli s polpenziou, letecká doprava Viedeň - Agadir - Viedeň, 1x podpalubná batožina 20 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, miestny sprievodca, prehliadky podľa programu s vybranými vstupmi. 

V cene nie je zahrnuté:

Povinné príplatky: servisné poplatky 240 EUR/os., prepitné pre miestneho sprievodcu a vodiča cca 80 EUR/os. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 5,10 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 6,10 EUR/os./deň. Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 265 EUR/8 nocí. Upozornenie: na vstup do Maroka je potrebný cestovný pas platný min. 6 mesiacov od vstupu do krajiny (občania SR). Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.


Typ stravy:
polpenzia

Dni:
8 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Casablanca | Fez | Marrakéš | Rabat

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk