Krajiny

Zobraziť všetky »

Poistenie

...obsah článku pro Poistenie (článek ID 466)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Panama - Kostarika - Nikaragua

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300615
Cena od: 4 489 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

25.11.2024 16 dní First Minute 4 489 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy do Panama City. Po prílete a privítanie transfer do hotela, ubytovanie, voľný čas, nocľah.

2: PANAMA CITY - PANAMSkÝ PRIEPLAV
Raňajky. Program začneme dopoludňajšou okružnou prehliadkou hlavného mesta Panama City, ktoré je moderným a upraveným mestom. Panama City bola založená v roku 1519 ako prvé "európske" mesto v Amerike a slúžila Pizarrovi k útokom na Inkov. Okrem moderného "downtownu", prístavu a mestských parkov, zavítame do historického centra mesta z koloniálnej éry. Obed v typickej miestnej reštaurácii. Ďalej nás cesta zavedie tiež k Panamskému prieplavu, ktorého stavba trvala 10 rokov a stojí tu ako pomník génia a ľudskej sily. Zavítame do turistického centra Miraflores, odkiaľ môžeme pozorovať lode v prieplavu. Popoludní návrat do mesta, nocľah.

3: GATÚN LAKE
Raňajky. Naozaj výnimočný celodenný výlet loďou na jazero Gatún Lake, ktoré vzniklo ako súčasť prieplavu zatopením lužných dažďových pralesov v centrálnej časti Panamy. Umelé jazero je ohromný ekopark s množstvom ostrovov, čo sú bývalé vrcholky kopcov. Sú porastené tropickou vegetáciou a žije tu veľký počet druhov vtáctva a zveri. Počas vašej plavby budete pozorovať nielen vtáky, opice a nespočetne množstvo rastlín, ale dostanete sa aj do tesnej blízkosti námorných lodí, ktoré sa jazerom plavia na ceste z Karibiku do Pacifiku alebo smerom opačným, obed na lodi v cene. Návrat do hotela v popoludňajších hodinách, nocľah.

4: PANAMA CITY - SAN JOSÉ - LA FORTUNA
Raňajky. Ranný transfer na letisko v Panama City, odlet do San José (Kostarika), transfer do La Fortuna, v oblasti vulkánu Arenal. Transfer potrvá cca tri hodiny. La Fortuna ponúka krajinu neobyčajnej krásy, ktorú tvoria husté lesy, lagúny, poľnohospodárske políčka, rieky a prírodné horúce pramene. Najväčším lákadlom je činná sopka Arenal týčiaca sa do výšky 1.657 m.n.m. V podvečer navštívite Baldi Hot Spring, kúpele s viac než 30 bazénikmi prepojenými cestičkami a kaskádovitými vodopádmi. Večera priamo v kúpeľoch. Príjazd do hotela, ubytovanie, nocľah.

5: NP ARENAL – MONTEVERDE
Návšteva oblasti vulkánu Arenal. Jedinečný pohľad na sopku obklopenú tropickým pralesom plný kvetov, vtákov a zvierat nenechá nikoho chladným. Romantický pohľad dokresľuje aj jazero Arenal, ktoré je súčasťou národného parku. Absolvujete príjemnú prechádzku pod sopkou, všetko v bezpečnej vzdialenosti, ale v miestnych z ktorých je nádherný výhľad na vulkán. Fakultatívne môžete zažiť aj trochu adrenalínu na lanách zavesených v pralese – spustenie na tzv. opičej dráhe. Laná sú dlhé od 200 do 800 metrov. Prejazd malebnou krajinou do Monteverde, ubytovanie a nocľah.

6: MONTEVERDE
Návšteva národného parku Selvatura. Unikátne miesto, kde je v džungli natiahnutých 6 unikátnych mostov rôznych dĺžok (od 50 m do 170 m) vo výške do 60 metrov. Cestou naspäť budete mať možnosť ochutnať vyhlásenú kostarickú kávu. Návrat do hotelu, nocľah v mestečku Santa Elena.

7: MONTEVERDE - GUANACASTE
Raňajky. Poldenný výlet do rezervácie Santa Elena, ktorá je jednou z najznámejších rezervácií v oblasti Strednej Ameriky. Jedná sa o tropický dažďový prales vo výške 1.400 m.n.m. známy skoro sto percentnou vlhkosťou. Žije tu viac ako 450 druhov vtákov a jedná sa o veľmi autentické miesto. Prejazd nádhernou divokou krajinou na severnom pobreží Tichého oceánu k najkrajším plážam Kostariky do letoviska Guanacaste. Ubytovanie v hoteli s All inclusive a nocľah. Tu môžete odpočívať na jemnom piesku, kúpať sa alebo sa len tak prechádzať po pláži a nechať sa unášať nádhernými okolitými scenériami.

8: GUANACASTE - PEŇAS BLANCAS - OMEPETE
Odjazd k hranici s Nikaraguou. Po prekročení hranice v Peňas Blancas vás čaká transfer do prístavu Puerto se San Jorge a odjazd loďou na ostrov Ometepe, kde sa z vôd jazera týčia vulkány Conception a Maderas. Návšteva mestečka Alta Gracia na ostrove, prehliadka kostola a múzea. Nocľah.

9: OMETEPE - GRANADA
Dnes vás čaká zastávka v prírodnej rezervácii Charco Verde. Nasleduje prejazd do prístavu a plavba späť na pevninu a transfer do koloniálneho historického mesta Granada, ktoré leží na úpätí vulkánu Mombacho. Mesto je plné prekrásnych budov postavených v duchu kastilských tradícií. Po ubytovaní nasleduje prehliadka mesta. Navštívite miestne pamiatky La Mercedes, Javelta a opevnený chrám San Francisco. Návrat do hotelu, nocľah.

10: GRANADA - MANAGUA - VULKÁN A MARKET MASAYA
Transfer do hlavného mesta Nikaraguy, mesta Managua. Mesto je umiestnené na južnom pobreží jazera Managua (tiež známe ako Xolotlan) a nachádza sa v nadmorskej výške 970 m. n.m. Krátka prehliadka mesta. Nasleduje odjazd na prehliadku trhu Masaya Market, kde budete mať možnosť obdivovať remeselnú zručnosť miestnych umelcov. Pokračovanie k rovnomennému vulkánu, kde najskôr uvidíte kráter Santiago, potom sa zoznámite s vulkanickými jaskyňami a ich obyvateľmi - tropickými netopiermi. Návrat do Granady v neskorých hodinách, nocľah.

11: MANAGUA
Odchod na letisko, odlet z Managuy do Prahy.

12: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.
Poznámka: pre vstup do Nikaraguy je nutné mať zabezpečené platné cestovné poistenie!

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
10 x nocľah v 3* hoteloch s raňajkami
2 x obed, 1 x večera
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby česky hovoriaceho sprievodcu (pri minimálnom počte 10 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
odletovú taxu z Kostariky cca 29,- USD/osoba
turistickú taxu do Nikaraguy - 21,- USD/osoba (platí sa na mieste - pri vstupe do krajiny)
odletovú taxu z Nikaraguy - 25,- USD/osoba (platí sa na mieste - pri odlete z krajiny)
fakultatívne výlety a vstupy
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kontaktujte nás

Potrebujete poradit s výberom dovolenky, alebo chcete pravidelne zasielať aktuálne ponuky e-mailom?
Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Novinky

Spustenie nového webu

1.4.2011  Pripravili sme pre Vás nový web s širokou ...

Rady na cesty

...obsah článku pro Rady na cesty (článek ID 467)

Spolupracujeme


marcinekpartners.sk
regionsnina.sk
astrokarpaty.net
domacepotreby-marcinek.sk